Ta-daaah! Här kommer ett supersmaskigt recept på

Peanut Butter Cookie Dough Brownie Cake

Räck upp en hand alla ni som också tyckte att det där fotot på det svarta hålet såg ut som en glaserad donut, blev hungriga och inspirerade och bakade en tårta! Jaha, nej, inte jag heller … Men med alla dessa fysik-nyheter som florerat på sistone tänkte jag försöka hänga med i tiden och dela med mig av denna gravitations-motstående tårta. Genom att inkorporera jordnötssmör har den dessutom blivit till ett superkompakt objekt vilket är extra lämpligt om man är på språng och inte hinner äta bambu tolv timmar om dagen, men mindre lämpligt när man försöker förbereda sig inför Beach 2019. Men ni hör ju i alla fall att kopplingarna till denna tårta var tajmade och klara in i minsta detalj, och inte alls efterkonstruerade sedan 24 februari 2015.

Okej, okej, jag vet, att låta det gå 4 år, 1 månad och 17 dagar innan jag publicerar receptet på en tårta jag bakat är att tänja på gränserna, men jag gjorde det av två anledningar. För det första så vill jag definitivt leva upp till mitt rykte om att ta lång tid på mig att göra saker. Har man en gång lyckats få det vill man ju inte låta ens surt förvärvade image falla en genom fingrarna. För det andra så har jag förstått att alla andra superinne influencers sparar material som de kan publicera när de gör mer vardagliga medelsvensson-tråkiga saker som inte passar in i det noggrant retuscherade instaflödet man skapat. Och det låter ju extremt rimligt i mina öron så då vill man ju inte vara sämre själv, fastän jag låter vilket svammel som helst genom autocorrecten.

Därav detta inlägg medan jag prokrastinerar mig genom sista månaden i Køvenhagggbn. Mest äter jag wienerbröd och rullar tummarna medan jag väntar på att tiden ska gå tills det är dags att åka tillbaka till Stockholm. Jag har blivit fett bra, kan till och med åt båda hållen. Utöver det gick jag till exempel en promenad imorse och skrev en dikt om naturens vackra under. Förbered er på att bli tagna med storm, här kommer den:

Häromdan
Såg jag en pelikan
Med en hals som en svan
Det var nog en svan …

Ja, ja, sluta smöra, jag blir alldeles kladdig. Självklart är den bra, inte för inte som man är Ekorrscout, patrullmästare i djurkonversation och uppfinnare av ekorrpatrullens nivå 7 hemliga handslag. Men säg inget för då blir det ett sånt bövlans spring häromkring med folk som ska ha min autograf etc etc osv och jag måste faktiskt ha tid till att öva mer på att rulla tummarna, innan jag återupptar tårtbaket och skapar fler Tom Tits-värdiga tårtor som den nedan!

Browniebotten
1,7 dl smör
170 g hackad choklad
1,5 dl strösocker
1,5 dl brun farin
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
2,25 dl vetemjöl

Jordnötssmörskakdeg
110 g philadelphiaost
1,75 dl crunchy jordnötssmör
2 tsk rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 dl florsocker
1 dl brun farin eller muscovadosocker
1 tsk vaniljsocker
3,75 dl havregryn
1 krm salt
4 msk mandelmjöl

Cream Cheese Frosting
150 g philadelphiaost
1 dl florsocker
1,5 dl vispgrädde

Dekor
2 påsar M&M’s
Dowel rod eller sugrör
(Ätbart) lim

Browniebotten:

 1. Värm ugnen till 175oC. Smörj och klä fyra bakformar 15 cm med bakplåtspapper.
 2. Smält smöret och chokladen i en kastrull på låg värme och häll över i en bunke.
 3. Tillsätt strösocker och brun farin och vispa på låg hastighet tills det är helt blandat.
 4. Tillsätt vaniljsocker och ett ägg i taget.
 5. Sikta ned mjöl och vispa till en jämn smet.
 6. Fördela smeten i formarna och grädda i nedre delen av ugnen i ca 15-20 minuter. Bottnarna är klara när de fortfarande är lite kladdiga. Låt svalna i formarna innan användning.

Jordnötssmörskakdeg:

 1. Vispa philadephiaost, smör och jordnötssmör i en bunke tills det blivit ljust och fluffigt.
 2. Vispa på låg hastighet och rör ner brun farin, florsocker och strösocker.
 3. Vänd ned havregryn, vaniljsocker och mandelmjöl och blanda till en smidig kakdeg.
 4. Tryck ut en fjärdedel av kakdegen ovanpå vardera browniebotten i formarna.

Cream Cheese Frosting:

 1. Mosa philadelphiaost i en skål och sikta ned florsocker. Blanda väl med en slickepott.
 2. Vispa grädden löst och vänd ned i philadelphiaostblandningen.

Sätt ihop:

 1. Tag ut bottnarna med kakdegen på ur formarna och stapla dem på varandra.
 2. Täck tårtan med cream cheese frosting och ställ in i kylskåp.
 3. Öppna åtminstone en av påsarna med M&M’s genom att klippa ett litet snett hål i ena hörnet. Limma fast M&M’s på en dowel rod eller sugrör. Sätt fast dem runt hela sugröret, och lämna några centimeter överst och underst på sugröret. Jag använde snabbtorkande lim som inte var ätbart då jag bedömde att det var viktigare att M&M-tornet blev stabilt än att man kunde äta godisarna på sugröret, men används ätbart lim kan man ju äta upp dessa också!
 4. Se till att påsen med ett snett hål i ena hörnet är helt tom. Tejpa eller limma fast den överst på sugröret så att översta delen av sugröret utan M&M’s inte syns.
 5. Stick ned sugröret mitt i tårtan så att understa biten av sugröret utan M&M’s inte syns.
 6. Strö M&M’s över tårtan så att det ser ut som att M&M’sen hälls ut över tårtan.
 7. Ta skådespelarlektioner och öva på en nonchalant replik om att oj då, nä jag bara hällde på lite M&M’s hipp som happ, vem bryr sig whatevs, innan du serverar!
Standard

Skriv nåt kul!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s