Den fina historien om hur jag gjorde

En jultårtskavalkad!

OHOJ, sicken julkänsla jag har i år då! Det måste vara plusgraderna och den totala avsaknaden av snö som gör det. Bonusinfo: Jag äger hela ETT stycke julpynt – en grå tomte jag fått i present som jag förvarar i källarförrådet. Men som kompensation har jag för vana att baka högst extravaganta jultårtor. Är du en av mina insiktsfulla läsare som också anser att julkänslan återfinnes i magen och letar inspiration till att baka inte en, inte två, inte tre, inte fyra, inte fem, utan SEX jultårtor i år är detta din lyckodag, för detta inlägg innehåller just det! Och för alla bekanta som nu får idén att oursourca julbaket till mig råder jag er att tänka om. Jag menar, vänskap är vänskap men ost kostar pengar.

I år krånglade jag inte till det utan gjorde en jultårta med pepparkaksbottnar och cream cheese-frosting, vilken jag sedan täckte i pepparkakor i form utav husfasader. Detta visade sig vara ett genidrag för då behövde jag inte vara särskilt petnoga med att jämna ut frostingen, utan kunde istället lägga all tid jag sparade på att fokusera på arbetet. Lolz höh vem försöker jag lura, jag sträckkollade på Australian Border Control okej, det är cirka världens bästa program. Man hade kunnat tro att det skulle göra mig på ett mer upplyftande humör, men jag måste faktiskt ifrågasätta två saker. För det första, vad är grejen med att alla recept på cream cheese-frosting innehåller en årsförbrukning av florsocker? Jag nästintill halverar alltid mängden, men även då blir man nöd till att vänta ett halvår innan man återhämtat sig från sockerchocken. Och B: Jag är inte särskilt förtjust i pepparkakor. Jag kanske är en fullkomlig idiot – det kan jag inte utesluta. Men det kan också vara så att jag är den enda i hela vida världen som faktiskt fattar, och det kan jag ju inte utesluta heller.

Jultårta nummer två bestod av chokladbottnar och mintmarängsmörkräm, dekorerad med polkagrisstänger, krossade polkagrisar och, om man kisar riktigt ordentligt, en gigantisk snöflinga i socker. Faktiskt så finns den där oavsett om man kisar eller ej, vilket för oss till en otroligt brinnande fråga: Om ett träd faller i skogen, är det fortfarande ett träd? Vidare, om polkagrisstängerna smälter av fukten i tårtan, är de fortfarande polkagrisstänger? Tillfälligtvis var det det senare som skedde i denna tårta, men det gjorde inte så mycket. Det var inte första gången jag stoppade ner polkagrisar i en tårta, och inte den sista. Det är inget att göra åt, jag är en rebell.

Jultårta nummer tre utgör ett lite mer äventyrligt alternativ än de två tidigare, i form av mandelbottnar, lingonpannacotta och saffranskola. Fast tekniskt sett var nog formen snarare en luciakrona. Sedan slängde jag in lite apelsinchokladmarängsmörkräm i blandningen också. Varför? Tillåt mig att rikta er uppmärksamhet mot Ellens Fem Gyllene Bakregler Som Jag Inte Alls Hittade På Precis Nu Utan Som Absolut Finns På Riktigt:

Regel Nummer Ett: Man kan aldrig använda för mycket maräng.

Regel Nummer Två är att varje tårta bör innehålla max tre distinkta smaker.

Regel Nummer Tre säger att alla tillfällen är rätt tillfälle att bjuda på tårta.

Regel Nummer Fyra: Smaken är alltid viktigare än utseendet.

Regel Nummer Fem säger att man kan strunta i regel nummer två om det är en hona inblandad, eller möjligtvis en lite söt hund.

Således föll det sig ganska naturligt att jag skulle lägga till lite apelsinchokladmarängsmörkräm också. Ljusen var dessutom levande, för en luciakrona utan levande ljus är som en skurk som saknar en hjälte, en yin utan yang, en tjurfäktare utan en tjur att fäktas mot. Händelsevis har jag bemödat mig med att skriva ned receptet här, så egentligen finns ingen anledning att inte bjuda mig på denna tårta. Jag har ju bjudit er på så många, och ni vet det gamla ordspråket öga för tand, näsa för haka, rumpa för … Hmmm, tja, det är ett gammalt ordspråk.

Titta, här kommer beviset till mitt djärva påstående ovan om att det inte var första gången jag stuckit ned polkagrisar i en tårta! Jag ska vara ärlig och säga att jag inte kommer ihåg vad denna tårta innehöll. Jag skulle precis gå tillbaka i arkivet och ta reda på det när typ 50 ninjas dök upp och jag var tvungen att spöa upp dem och det gick bra och de typ bölade och så. Men ja, hann inte kolla upp det helt enkelt.

Oj, wow, déja vù nivå 500! Någon mer än jag som har känslan av att de sett denna tårta förut? Förutom lussebullarna och marsipangrisarna, nyskapandet vet inga gränser.

Jultårta nummer sex! Till att börja med vill jag dra er uppmärksamhet till att denna jultårta är en av de få jag inte stoltserat på mitt kalasspeciella juletårtfat. Regel Nummer Sex i Ellens Fem Gyllene Bakregler Som Jag Inte Alls Hittade På Precis Nu Utan Som Absolut Finns På Riktigt och… som… eeh.. Innehåller Fler Än Fem Bakregler..? är att rött och rosa aldrig bör matchas. Visst, visst, det var kul med ett paket som tårta men huva vad denna tårta väcker hemska minnen. Den innehöll chokladbottnar, äpple på något sätt och brynt smör-marängsmörkräm. Det låter väl gott tänker ni, och det gjorde jag också när jag planerade denna tårta, och det tyckte även de offerlamm, förlåt mig, gäster, som smakade denna skapelse men ICKE!!! Det var inte gott när man hade stått och brynt kopiösa mängder smör och lukten därav satt kvar i näsan på en i flera dagar efteråt. Jag kunde inte äta tårtan för jag höll på att kräkas varje gång jag såg den och även fast det är fem år sedan jag tillverkade den här är det förbjudet för alla inblandade att nämna den för då får jag kväljningar. Ettusen år av ond voodoo åt den som nämner brynt smör-tårtan!! Blö. Wuck. Yiush. Och alla andra rysliga ord, pilutta dig.

Och med det sagt så har vi väl skapat så mycket julstämning som det bara går i det här inlägget, så där knyter vi ihop säcken och låter tomtefar ta över. God jul!

Standard

Skriv nåt kul!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s