Ellens Stora Ägguleäventyr!

Del 7: PERSONLIGT REKORD!!! 20 äggulor!!!

Godafton alla mina fans, och välkomna till vad som med all säkerhet kommer bli ett alldeles ypperligt fenomenalt inlägg! (Vilka av mina inlägg blir inte ypperligt fenomenala? Kuggfråga! Och dubbellur på den eftersom det även var en retorisk fråga. ALLA mina inlägg är ypperligt fenomenala. Om sanningen ska fram är inte bara inläggen fenomenala, utan faktiskt allt jag skriver. Och även allt jag rör vid. Och jag själv. Inte för att skryta.)

Bra. Nu när vi alla är överens kan jag passa på att meddela att alla ni som älskar att läsa om hur jag använder separerade ägg har riktigt tur idag. Det kommer bli bättre än alla era födelsedagar, julaftnar och namnsdagar tillsammans, ja, till och med bättre än sådana högtider som är värda att firas på riktigt, som till exempel Chokladbollens dag, för jag har flera tusen äggulor hemma hos mig. Ja, kanske inte flera tusen, men flera hundra i alla fall. Tja, jag räknar dem inte ofta, men nog är det åtminstone ett par dussin. Fast kanske närmare bestämt ett tjog då om man ska uppskatta mellan tummen och pekfingret. Äsch, detaljer, schmetaljer.

Hur det gick till är delvis sekretessbelagt. Det jag kan säga är att jag som vanligt satt omkring och gjorde just ingenting. För att vara fullkomligt ärlig var det inte utav någon speciell anledning utan mest bara för att jag är bra på det och det alltid är kul att glänsa. Sedan så hittade jag dem plötsligt där i min frys, men jag var mest bara tacksam att det var äggulor och inte typ en tukan, för det hade varit svårare att hitta på goda recept med. Å andra sidan hade jag fått ännu ett kryss i mitt Exotiska Fåglar-Bingo, vilket jag såledesvis nu gick miste om. Det denna historia lär oss är att det finns två sidor till allt. Ja, förutom cirklar då, men det är en annan historia.

Nu när vi har avklarat den ädla traditionen av att skamlöst spruta ur oss gallimatias föreslår jag att vi återgår till det riktiga ämnet för detta inlägg. ”Vad?” undrar ni måhända, och tillåt mig då att förse eder med en ledtråd. Ledtråden är en toaborste. Eller vänta lite här en secundo alltså … Ledtråd? Typ varför är en toaborste en ledtråd? Bara för att man kan sjunga i den gör det ju inte till en ledtråd, det gör den bara ASHÄFTIG!!!

Oj. Det här är nästan den flummigaste dagen i mitt liv. Förutom ALLA ANDRA JÄDRANS DAR I MITT LIV. Men så är det att vara dubbelskum och rätt psycho, typ. Jag vidhåller att man trots allt måste försöka se positivt på saker och ting. Och om det skulle råka vara någon därute som inte håller med mig ska jag förvandla honom till en liten loppa. Sen lägger jag loppan i en ask. Sen lägger jag asken i en låda, och den postar jag till mig själv och när jag får lådan, mosar jag den med en hammare! Det är en briljant plan! Men, för att spara porto…

… så har jag deriverat ut det exakta ögonblicket då detta inlägg spårade ur fullkomligt totalt, och kommit fram till att det var vid ledtråden. Därför har jag bestämt mig för att revidera den och nu kan jag helt ärligt erkänna att ledtråden inte alls var en toaborste utan glass! Dessutom slänger jag in ett specialerbjudande, vilket består i att fortsättningen på detta inlägg kommer att vara tajmat och klart in i minsta detailj.

6 äggulor

Ni privilegierade läsare som har turen att känna mig i verkligheten vet att jag är den snyggaste personen jag känner. Eller oj, freudiansk felsägning, helt ärligt misstag, jag menade såklart att jag är nog den absolut bästa bakaren jag känner. Ibland går det dock inte riktigt som man har tänkt sig. Den första glassomgången blev förvisso himlans väldans supergod (liksom hallå hur kan cookie dough-glass inte bli himlans väldans supergod?!) men mitt utförande levde inte riktigt upp till min vision så ni får helt enkelt försöka att leva med bilden här bredvid på den.

8 äggulor

Mitt nästa projekt var ursprungligen att göra tre glassmaker och servera de alla tillsammans, men sen fann jag mig själv plötsligt sittandes där med de två första (mjölkchoklad respektive stracciatella) och då blev jag så exalterad att jag inte kunde hålla mig så jag tänkte: ”Nej, ta mig tusan, ikväll bjuder jag på kalas!” Jag själv var den enda jag bjöd in i slutändan, men jag gillar ju mig själv rätt mycket så det blev väldans lyckat ändå kan jag säga er. Faktum är att det vid ett tillfälle gick såpass livat till att jag under några sekunder var övertygad om att jag skulle bli blind. Och på mitt högra öga till och med, det är ju min favorit! Men ni kan vara lugna, det var bara brainfreezen som påverkade synnerven högst tillfälligt, så nu är det bara lite suddigt i ena ögonvrån.

6 äggulor

imageFör att bli av med de sista äggulorna valde jag att göra en lite somrigare smak med vit choklad och hallon. Jag gillar ju inte direkt när det blir lite mesigt, så när jag säger vit choklad och hallon menar jag vit choklad och hallon. Sen är det ju alltid skojigt att göra det extra festligt, vilket är anledningen till att jag gjorde den till en glasstårta. Och medan ni läser om denna glasstårta kan ni passa på att föreställa er en massa enhörningar, regnbågar och annat gulligull för det var exakt så det kändes att äta den. Min diet går bra, tackar som frågar, tackar som frågar.

Nu – till det som jag vet att alla läsare som har orkat med såhär långt (med andra ord ingen) har väntat på, nämligen min hemliga ägguleräknare! Jag har fått många frågor (från rösterna i mitt huvud i och för sig, men frågor var det icke desto mindre) om varför den är så himlans hemlig, min ägguleräknare. Självklart är även detta hemligt, konfidentiellt, sekretessbelagt på högsta nivå osv. osv. etc. etc. men om någon läsare lyckas identifiera alla citat från Scooby Doo, Kejsarens nya stil, Karlsson på taket och alla andra förstklassiga barnfilmer i detta inlägg lovar jag att inviga den individen i hemligheten! Lycka till med det hörrni. (Det där sista sa jag på ett högst illvilligt sätt.)

Hemlig ägguleräknare: 20-6-8-6=0

Och avslutningsvis vill jag allernådigast meddela att jag har ätit så mycket glass att sockerdippen har tvingat mig att ingå i energisparläge just nu. Detta innebär att jag bara har ena ögat öppet, så att jag inte ska slösa på energi genom att titta med båda. Förvisso är det lite svårare att träffa rätt bokstäver på tangentbordet när man bara tittar med ena ögat, speciellt med tanke på att jag har astigmatism, och för detta har jag inget försvarsargument, det är helt enkelt en brist i mitt sätt att hantera situationen.

Standard

Skriv nåt kul!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s