Ta-daaah! Här kommer ett supersmaskigt recept på

Prinsess-Charlotte Royale

Kära läsare,

imageAngenämnt, angenämnt, ytterst angenämnt för er att få läsa detta inlägg. Gratulationer till er, för att ni har sådan himlans tur att jag är så ypperligt talangfull när det kommer till att skriva förstklassiga texter. Jag vet att många av er önskar att ni hade kunnat vara som jag; men tyvärr måste jag göra er besvikna på den punkten. Jag är inte bara snygg, jag är bäst också, och som moset på kakan har jag dessutom en finfin brosch som understyrker detta.

Vad jag skulle kunna hjälpa er med, däremot, är att göra en alldeles FENOMENAL tårta. Just denna var en kreation som jag fick för mig att tillverka i våras, men vid den tidpunkten delade jag inte med mig av recept till allmänheten. Det som har förändrats mellan då och nu är att jag numera läser en väldigt passande kurs för mig *harkel, harkel, host host* där vi får lära oss att det är otroligt viktigt att rädda världen. Så jag tänkte att då passar det ju alldeles ypperligt att börja engagera mig i välgörenhet för er stackars baksugna krakar som inte kan hitta på ett eget recept på en blandning av en charlotte royale och en prinsesstårta, så jag laddar upp mitt här! Ett hemligt tips är att denna tårta även passar bra för typ sjukt supermacho män, då man bara kan låtsas att det ser ut som en fotboll. Varsågod för det; ett litet bonustips kan man säga nu när jag har givit mig in i välgörenhetsbranschen.

image

Vaniljkräm:
90 g äggula (6 st)
130 g strösocker
40 g majsstärkelse
1 vaniljstång
375 g mjölk 3%
30 g osaltat smör

Rulltårta:
3 ägg
180 g socker
120 g vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ dl kaffegrädde el. mjölk

Garnering:
500 g marsipan
Grön och rosa pastafärg
Färska hallon

Hallonmousse:
400 g hallonpuré
400 g vispgrädde
6 gelatinblad
100 g äggvita (4 st)
180 g strösocker
50 g vatten

Vaniljkräm:

 1. Blanda äggula, socker och majsstärkelse i en bunke.
 2. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp stång och frön tillsammans med mjölken under omrörning i en kastrull.
 3. Plocka upp stången och häll mjölkblandingen över ägguleblandningen. Blanda väl.
 4. Häll tillbaka i kastrullen och värm på medelvärme under konstant omrörning till en tjock och fin kräm.
 5. Häll krämen i en bunke, tillsätt smöret och blanda till en jämn kräm. Plasta och låt svalna.

Rulltårta:

 1. Värm ugnen till 250oC. Förbered ett sockrat bakplåtspapper att stjälpa upp kakan på efter gräddning.
 2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ned i smeten. Tillsätt vätskan.
 3. Bred ut smeten jämnt på ett bakplåtspapper på en plåt.
 4. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.
 5. Stjälp upp kakan på det förberedda bakplåtspappret. Dra bort pappret som kakan gräddats på (pensla pappret med kallt vatten om det inte vill lossna).
 6. Bred genast på vaniljkrämen och lägg på färska hallon. Rulla ihop kakan och lägg den med skarven ned medan den svalnar.
 7. Färga en liten del av marsipanen rosa och forma en ros. Färga resten grön, kavla ut och rulla in rulltårtan i den.
 8. Klä insidan av en bunke med plastfolie. Skär rulltårtan i tunna skivor och klä insidan av bunken med skivorna. (Läs detta inlägg för ytterligare instruktioner och bilder på hur man monterar tårtan.)

Hallonmousse:

 1. Värm hallonpurén i en kastrull till fingervarmt. (Hallonpuré är mixade hallon som passerats genom sil för att få bort kärnorna – det ska alltså vara 400 g hallonpuré efter att kärnorna silats bort. Därför kommer du behöva köpa mer än 400 g hallon när du handlar. Jag skulle satsa på att köpa ca 700-800 g hallon. Blir det hallon över gör det ju inget – du kan använda dem som dekoration eller äta upp eller frysa in eller kasta på förbigående.)
 2. Vispa upp grädden löst.
 3. Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten.
 4. Vispa äggvitorna lätt till ett fast skum.
 5. Koka upp strösocker och vatten i en kastrull till 121oC. Pensla ned sockret på insidan av kastrullen med kallt vatten så att det inte bildas kristaller. Lyft av från plattan och häll i en tunn stråle över äggskummet samtidigt som du vispar på maxhastighet. Se till så att sockerlagsstrålen hälls rakt i smeten och inte på kanten av bunken eller visparna – då stelnar den och bildar kristaller. Fortsätt vispa tills marängen är ljummen.
 6. Plocka upp gelatinbladen och smält dem försiktigt i en bunke i mikron. Blanda det smälta gelatinet med hallonpurén, därpå med marängen och vänd till sist ned grädden. Blanda försiktigt till en fin hallonmousse.
 7. Häll hallonmoussen i bunken klädd med prinsessrulltårta och låt stelna i kylskåp. (Återigen – se tidigare inlägg för ytterligare instruktioner.)

Färdigställande:

 1. När moussen är helt fast, vänd bunken upp och ned på ett tårtfat och lyft försiktigt bort bunken och ta loss plastfolien. Garnera med marsipanrosen.

Servera:

 1. Tag fram en sked.
 2. Hugg in.
 3. Ät upp allt innan dina gäster kommer. Sen när dina gäster anländer kan du låtsas att du inte alls sa att de skulle vara där klockan tre, utan klockan två, och att du blev så hungrig att du inte kunde vänta längre. MOAHAHAHAHAAA! Ondskan segrar alltid!
Standard

Skriv nåt kul!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s