Ellens Stora Ägguleäventyr!

Del 6: Vad sjutton!? 17 äggulor bara materialiserade sig i mitt kylskåp

Kära läsare,

Som ni förstår av rubriken till detta inlägg hände det mig något ytterst underligt häromsistens. Jag var som vanligt uppe med tuppen, vilket i mitt fall inte säger så mycket eftersom vår tupp är helt loco och är uppe fett sent och sen tuppar av och vaknar inte förran runt 10-snåret. Då är han dessutom så hes sen kvällen innan att det är svårt att höra hans kuckelikuande, så jag sover ofta någon timme till.

, jag hade alltså precis vaknat upp ur min skönhetssömn (av vilken man behöver väldigt mycket om man ska va så himlans snygg som jag är) och gick som vanligt in i köket för att förbereda mig själv en alldeles utsökt delikat skål med mjölk och Rice Krispies. Det var , kära läsare, som det inträffade. Jag öppnade kylskåpsdörren, och plötsligt hördes det ett isande skrik som ekade genom väggarna utöver vidderna ända bort till Korpilombolo. Det är man väcker upp folk, tupp-skrälle.

Synen som jag möttes av var, vid närmare eftertanke inte särdeles skrämmande, men låt oss kalla det överraskande. Mitt framför mina ögon stod en skål med 17 äggulor. Jag lovar och svär, jag har ingen aning om hur de kom dit. Det kan ju inte ha varit på grund av att jag behövde 14 stycken äggvitor till den tårta jag tillverkat dagen innan. Och de andra tre kan ju inte ha tillkommit på grund av att jag gjorde ännu en till tårta när jag ändå var i farten till vilken jag behövde ytterligare några äggvitor. Och inte heller kan det ha varit tuppen som hade gått i sömnen och värpt i kylskåpet.

Så summa summarum är att jag nättopp satte både andan, Rice Kripiesen och en tupp i halsen.

När jag var klar med att hålla på och dö satte jag igång med att tillverka glass. Min plan var att göra väldigt god glass, och eftersom alla goda ting är tre blev min naturliga slutsats att göra tre olika glassmaker.

image

image

10 äggulor

Först var jag liksom bara såhär otroligt supersmart, och gjorde en glassmet som jag sedan delade upp på två. En av satserna fick vaniljsmak och den andra jordgubbar. Vanilj är är ju alltid vanilj, och enligt samma logik är jordgubb alltid jordgubb, men jordgubbsglassen var faktiskt helt fantastiskt god. Smakar … kyckling. Eller, det skulle den, om det inte vore för att den smakade jordgubbar.

image

7 äggulor

Sen var jag exakt lika supersmart och gjorde en vaniljglassmet, och under de sista varven i glassmaskinen hällde jag ned smält choklad i en liten stråle så att det blev stracciatella. När jag gör stracciatella blir den inte sådär mesig med en massa små ynkliga chokladbitar, utan det blir rejäla chokladklumpar värdiga en hel karl. Eller en halv. Eller bara ena handen. Och det är ju det enda man behöver för att äta förstklassig glass – en hand att hålla skeden i.

Nu vidare till någonting man inte ens behöver en hand för att klara av – min Hemliga Ägguleräknare! Shh! Inte så högt! Den är hemlig, och sprider du hemligheten till andra är den ju inte en hemlighet längre så då är inte min Hemliga Ägguleräknare hemlig och är den inte hemlig så är den ju inte min Hemliga Ägguleräknare och då hade jag inte kunnat visa min Hemliga Ägguleräknare här nedan.

Hemlig Ägguleräknare: 17-10-7=0

Skönt att ha gjort rent hus i ägguleskåpet. Jag åker nämligen iväg för att plugga i Boston i ett halvår nu, och då kan man ju inte ha en massa äggulor liggandes i kylkåpet. Tänk om de skulle kläckas medan jag är borta och erövra hela köket som deras koloni och proklamera självständighet. Jag har utsett vår tupp till ställföreträdande diktator i min frånvaro, och han skulle aldrig klara av att hantera ett sådant uppror. Han har inte den rätta hårdhandsken. Eller några andra slags handskar heller för den delen. Faktiskt har han inte ens händer. Attans. Det kommer lätt att bli revolution när jag är borta.

Standard

En reaktion på ”Del 6: Vad sjutton!? 17 äggulor bara materialiserade sig i mitt kylskåp

Skriv nåt kul!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s