Ellens Stora Ägguleäventyr!

Del 5: Ombytta roller

Kära vänner,

Jag skriver till eder i denna stund, då jag befinner mig i en situation jag aldrig trodde att jag skulle försätta mig själv i. Det som inte kunde ske har inträffat. Domedagen är nära; det kokta fläsket stekt och så vidare, och så vidare. Jag sitter här med ett överskott av äggVITOR. Närmeligen 10 stycken. (Nej, inte nämligen. Närmeligen. Slå upp det.) Say whaaat?! Det om något kallar jag en plot twist.

Hur lät jag då detta missöde inträffa? Jag måste faktiskt ta och skylla det hela på min Bästa. Tårta. Någonsin. som jag tillverkade alldeles häromsistens. Den bestod av en browniebotten, björnbärspannacotta, giandujatryffel och vaniljmousse, och innan jag fortsätter min historia måste jag gå och sätta på mig mina simpuffar för jag snart drunknar jag i allt dregel.

Den blev hur som helst alldeles sådär utomordentligt obeskrivligt god så att man känner det ända ner i tårna och ögonen liksom rullar några varv i huvudet och om någon försöker smaka av min bit så kommer jag hugga den i handen med en gaffel. Ja, ni känner igen känslan.

Första gången jag gjorde tårtan så blev giandujan aningens för lös, så när jag skulle ta ut tårtan ur tårtringen liksom började den sippra ut genom vaniljmoussen och hela tårtan imploderade. Kvick som jag är tog jag ändå en tugga mitt i kaoset, fick en uppenbarelse, slog några volter mitt i köket och började genast baka på nytt. Ni hör ju själva, en vanlig tisdag med andra ord.

Till vaniljmoussen behövdes fem äggulor, och således, eftersom jag hade blivit tvungen att göra två satser, stod jag alltså där efteråt med tio stycken äggvitor. Som det kan gå. Nu stod jag inför ett dilemma som jag aldrig någonsin tidigare hade behövt möta; nämligen att tänka ut någon rolig idé för att göra mig av med en sjuhelvetes massa äggVITOR.

Jag behövde inte tänka särskilt länge, vilket var bra för det är ju liksom typ asså ba såhär fett jobbigt att anstränga sig. Idén som jag beslutade mig för var en som jag hade haft länge, eller om man ska vara petig så var det två idéer som jag hade haft länge.

image5 äggvitor

Jag använde hälften av äggvitorna till att göra en trippelsats av mina bästa macarons, självklart i olika roliga färger. De rosa gjorde jag i olika storlekar för att stapla dem mellan vanilj/mascarponesmörkräm på cupcakes med vanilj/jordgubb/mynta. Ja, jag längtar efter sommaren! Det blev en väldigt trevlig effekt tyckte jag, men som med allting som jag bakar måste man vara väldigt taktisk vad gäller intagandet av dem. Med frostingen och macaronsen blev ju cupcakesen dubbelt så höga, så med det i åtanke döpte jag dem till Skippa Lunchen Cupcakes. (Lur! Jag döpte dem till Macaron Tower Cupcakes. Fast faktiskt så var de uppätna långt innan jag ens hunnit till kyrkan så om ni är riktigt snälla kanske ni får kalla dem för Skippa Lunchen Cupcakes ändå.)

imageDe blåa och gröna gjorde jag alla i samma storlek, och hade såklart en magnifikt överdådig plan även för dessa, men ack och ve, det gick snett. Jag snubblade i köket med macaronsen i famnen, men som utav en händelse råkade de turligt nog landa på en tårta som bara helt nonchalant stod och skräpade i köket. Tjohejsan.

5 äggvitor

Den andra hälften av äggvitorna använde jag till den marängsmörkräm jag täckte tårtan i fråga med. Den bestod av apelsinbottnar, och marängsmörkrämen smaksatte jag med dulce de leche. Åh tusan, nu måste jag hämta en snorkel också. Varför har alla av mina läsare enormt hög salivproduktion? Ni borde kolla upp det, det är ju inte hälsosamt.

Snipp snapp snut så var sagan slut.

Eller nä vänta, jag måste kanske hitta på en bra avslutning innan jag kan säga det. Jag har förstått att ett populärt sätt att avsluta en historia är typ att prinsen får prinsessan och sen lever de lyckliga i alla sina dagar, så en sådan skulle man ju kunna köra. Eller så gör man en häftig cliffhanger som öppnar för en möjlighet till en uppföljare som är mycket sämre men man får ändå en massa cash. Fast jag tror att ni alla känner mig, så valet av slut på min saga kanske inte kommer som en överraskning:

Alla dog. Moahahahahahahahahahaaaaaaa!

(Det där var mitt kända, ondskefulla skratt om någon undrade. Nu är det slut.)

Hemlig äggVITEräknare: 10-5-5=0

Standard

Skriv nåt kul!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s