Ellens OUMBÄRLIGA guide till bakturism

K-märkt i Stockholm

Kära läsare,

Varmt välkomna till min helt oumbärliga guide till bakturism, som jag har valt att kalla ”Ellens oumbärliga guide till bakturism”! Först, tillåt mig att besvara de två spörsmål som ni alla onekligen ställer eder i denna stund:

Ja, det existerar på riktigt.

och

Nej, det var inte alls nåt som jag bara hittade på precis nu.

Som alla mina kära läsare säkert har förstått vid det här laget är kärnan i min existens att hjälpa andra.

HAHAHAHAHA! Gick ni på den enkla?! Ååhh, det är lika roligt varje gång! High five mig själv för ännu ett lyckat, klassiskt lur.

Nej, kärnan i min existens är självklart att trycka mig full med bakelser, och som ni säkert förstår behövde jag komma på en dålig ursäkt för att få göra just detta. Resultatet av vilket blev att jag skapade Ellens oumbärliga guide till bakturism.

Vad sa ni? Intresseklubben antecknar? Tillåt mig då att informera om att jag själv är ordförande för intresseklubben och ja, jag antecknade.

image

 

I denna första upplaga av Ellens oumbärliga guide till bakturism vill jag presentera eder för ett nytt spännande koncept i Stockholm. Kanske inte i hjärtat av Östermalm, utan snarare i hålvenerna, eller om man känner sig lite fancy schmancy: vena cava, ligger K-märkt i Garnisonens lokaler. Det är en kombinerad lunchrestaurang och konditori, med catering och events om aftnarna. Eftersom att jag är en extremt sanningsenlig och samvetsgrann person som aaaaldrig skulle fara med osanning, varken medvetet eller omedvetet, kände jag mig tvungen att besöka detta etablissemang inte bara en gång, utan både två och tre och hundrafjorton gånger, så att jag kunde vara absolut säker på min dom. Dessutom tog jag hjälp av min kamrat Bella, då jag tänkte att det kunde bli tradigt med bara mina åsikter dagarna i ända. (Yeah, right.)

Bella tyckte att det var det bästa fikat någonsin och sen ville hon inte säga nåt mer.

Eller okej, huruvida hon ville eller inte ville säga mer kan diskuteras, men ibland får man inte alltid som man vill. Ja, förutom jag då, och jag ville hellre höra mina egna åsikter.

Personligen tyckte jag att det var lite missledande vägbeskrivningar, då adressen på deras hemsida uppgavs som Karlavägen 100, men då jag gick dit så hamnade jag i himmelriket. Fantastiskt lyxiga bakverk som dessutom är riktigt prisvärda, endast trettiofem riksdaler styck. Miljön är lite härligt industriell men förvånansvärt lugn, och på sommaren har man möjlighet att njuta av solen på den öppna innergården. Personalen är avslappnade men duktiga och herr konditorn själv mycket trevlig.

image

 

Ovan skådar ni en helt otroligt len halloncheesecake. Och för er som hade tänkt fråga: Ja, smaken matchar det storslagna utseendet.

 
image

 

Det går även utmärkt att ta med sig bakverken, vilket passar mig alldeles utmärkt. Som jag alltid brukar säga: man vet aldrig när man kan behöva en bakelse, så det är säkrast att alltid ha ett par extra i bakfickan. Till vänster på bilden ovan ser ni en bakelse med choklad och crème brûlée-fyllning. Till höger ser ni en giraff med halsfluss. (Eller gör ni det? Jag avslöjar inte vilket, men det kan vara så att ni precis har utsatts för ett av mina ondskefulla hjärnkontrollsexperiment. I sådant fall är det till höger egentligen en hasselnöt- och passionsfruktsbakelse. Men annars är det en giraff.)

 
image
 

Slutligen erbjuder de också fantastiskt fina praliner i färgglada utformningar. Jag tog med två stycken gröna med mojitosmak till en föreläsning i skolan, och damn gurrrl de var starka! Detta var bra av tre anledningar. 1) Utger något sig för att ha en viss smak vill man ju gärna känna smaken, 2) med tanke på priset (20 kr styck) fick man sannerligen valuta för pengarna, och 3) det var en föreläsning i auditing.

Vad: K-märkt
Var: Garnisonen, Karlavägen 100, Stockholm
För er som liksom mig själv fick IG i orientering: Gå in genom Garnisonens huvudingång, och gå in mot innergården i den vänstra korridoren.
Öppettider: Vardagar 11-17

Så för att avsluta kan jag starkt rekommendera ett besök; jag kommer otvivelaktigen att gå dit både två och tre och hundrafjorton gånger till!

Standard

2 reaktioner på ”K-märkt i Stockholm

    • Ja, visst var de! Det enda dumma är att det bara har öppet på vardagar så det kan vara svårt att hinna dit när man går i skolan och arbetar. Men smaskigt var det!

      Gilla

Skriv nåt kul!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s