Ellens Stora Ägguleäventyr!

Del 3: Ett steg framåt och två steg bakåt och sen tre steg framåt igen

Mina beundrare,

Ännu en gång har jag nedstigit till jorden och underlåter mig att tilltala eder som jämlikar. Eller tja … Kanske inte jämlikar precis eftersom jag inte bara är snygg utan bäst också, men jag tilltalar er i alla fall. Förresten, har jag visat er min fina brosch?

image Nu när vi har det avklarat kan vi gå vidare på dagordningen. Det senaste som hade hänt på min resa genom ägguleland var att jag hade lyckats göra mig av med fler än hälften av de äggulor jag satt och tryckte på, men sen så kan man säga att jag liksom stötte på ett litet väghinder.

Det var nämligen så att min mormor helt plötsligt utan förvarning fyllde 84, så då var jag tvungen att göra chokladmaräng till en pavlova. Hur det där hänger ihop är jag inte heller riktigt säker på, allt jag vet är att det är så. Ungefär som att 1+1=2 så är mormor+84=maräng. Har matte också alltid givit er huvudvärk? Hursomhelst så vet ni ju alla vad maräng betyder: FLER ÄGGULOR!!!

Nu stod jag alltså där med 14 stycken. Egentligen hade jag 15, men en av de små slynglarna smet. I och för sig så har jag ju jägarexamen så jag kunde gott ha jagat efter den jäkeln, men jag var nog trött eller upptagen eller annan valfri bortförklaring så jag lät det vara för den här gången. Nu var jag i alla fall smart och frös in dem i omgångar om fyra, inte för att det är ett kinesiskt otursnummer och jag ville bringa olycka åt alla mina offer som jag bjuder på bakverken, utan för att mitt bästa glassrecept innehåller fyra äggulor och därmed behöver jag bara ta ut en låda och tina den när glassmakarandan faller på. Fråga mig inte hur jag gjorde innan jag kom på att jag skulle frysa in dem fyra och fyra. Jag blir bara irriterad. Frustrerad. Arg, vansinnig och galet våldsam.

image 2 äggulor
Men innan jag tog tag i Mitt Stora Glassprojekt var jag tvungen att hitt’ på nåt med två stackars äggulor som inte lyckades ta sig in bland de lyckliga utvalda i en fyra-burk. Lyckligtvis kom min vapendragare Bella, även känd som Bullen och Kakmonster93, till undsättning. Aah, henne kan man allt lita på. Det är de fetcoola baksmeknamnen som göre. Hon hade som önskedröm att få bjuda på min klassiskt supergoda cookie dough och brownie-tårta, alternativt inte bjuda på den, beroende på om hon råkade äta upp allt på bussen hem eller inte. Oavsett så är hennes ord min lag och jag kedjade genast fast mig vid spisen och började vispa och lite sånt, när jag upptäckte till min förtjusning att Oooh, jag måste ju ha två äggulor till de här browniesarna! Fascinerande historia, jag vet.

Bullen tyckte hursomhelst att tårtan var helt obeskrivligt fantastisk och underbar och gudomlig, och sedan föll hon ned på knä framför mig och kysste marken jag stod på och sedan blev hon min slav föralltid. Japp, så var det.

9 äggulor
Apropå folk som avgudar mig så var det plötsligt min fikavecka på jobbet. Detta erbjöd ett alldeles ypperligt tillfälle att göra mig av med fler äggulor. Mitt Stora Glassprojekt gick nämligen i stöpet när min kära fader (högst illvilligt och inte alls av misstag) saboterade min glassmaskin, så jag var liksom nödtvungen att hitta på något annat med dem. I och för sig så sade Il Maestro Magnus Johansson när jag var på tårtkurs häromsistens att ägg håller sig en månad i rumstemperatur och tre månader i kylen, vilket jag tolkade som att de håller sig fem år i frysen, men man vill ju ogärna chansa. Således satte jag en gammal ondskefull plan i verket som jag har planerat in i minsta detalj under de senaste två åren. Moahahahahahahahahaaaaa! (Det där var mitt kända ondskefulla skratt om någon undrade.)

Fast jag kan ha modifierat sanningen något. Det kan ha varit så att det inte var så mycket planerande eller detaljer involverade, utan snarare typ att jag för två år sedan skrev ut en bild på en Charlotte Royale och tänkte att en sån liten skojare skulle man ju vilja baka, men sedan hände inte så mycket mer. Men ondskefullt var det! (Okej, ett till ondskefullt skratt kan vi kosta på oss: Moahahahahahahahahaaaaa!)

image När man gör en Charlotte Royale så bakar man en rulltårta som man skär i centimetertjocka skivor som man sedan använder till att klä insidan av en bunke med. Sedan tillverkar man någon typ av mousse eller kräm eller liknande som man sedan fyller upp bunken med. Personligen valde jag denna gång att göra till största delen flädermousse och ett litet lager jordgubbsmousse med tanke på säsongen. Sedan lät jag bunken stå i kylskåp över natten och morgonen efter släpade jag den med mig till jobbet och vände den upp och ned på ett tårtfat och slängde på en massa flaggor och vimplar och sånt och voilá! Resultatet blev överraskande trevligt (mest tack vare vimplarna såklart).

Och inte för att avslöja vad som kommer att hända härnäst men liksom bara sådär i förbifarten kan jag ju påminna er om att mitt bästa glassrecept kräver 4 äggulor.

Adios, hasta luego, patatas fritas och allt sånt där, nu tar jag lite sommarlov ett tag och så ses vi igen sen när jag köpt en ny glassmaskin eller när min sockerabstinens börjar bli för kraftig och jag inte kan hålla mig längre (om inte alltför länge med andra ord).

Hemlig ägguleräknare: 15-1-2-9+1 färsk äggula som jag råkade använda av bara farten=4 st

Standard

Skriv nåt kul!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s