Ellens Stora Ägguleäventyr!

Del 2: 19 äggulor. IGEN!?

Kära läsare,

Tillåt mig att inleda detta inlägg i min karaktäristiskt överdramatiska stil genom att säga

Ack och ve! O, vilken fasa! Hur kunde jag låta detta ske! Ååh, skona mig, skona miiiiiiiiiiiiiig!!

Ja, som ni utan tvekan redan har gissat er till har det hänt igen. Jag föll i fällan ännu en gång kan man kanske säga. Det har ju påståtts att man lär sig av sina misstag, men antingen så är jag ovanligt tjockskallig eller så lyssnade jag inte på lektionerna, för här står jag alltså igen, med 19 äggulor i handen. Inte nog med att jag är en mardrömselev, jag är en lögnare också för jag hade inte alls äggulorna i handen, utan i frysen. Näe, Ellen, det blir skamvrån för dig. Och du får gå och lägga dig hungrig också för ingen kvällsmat får du. Fy skäms! (Mitt personliga tips till er är att vid detta tillfälle gå och göra ett litet mellanmål till er själva, eller att ta en kisspaus eller någonting. Jag kommer nog fortsätta att skälla ut mig själv ett tag till så… Säg till när ni är tillbaka så fortsätter jag inlägget innan det spårade ur.)

Som de otroligt intelligenta och världsvana människor ni självklart är (jag menar duh, ni läser ju min blogg) känner ni såklart till det engelska uttrycket If life gives you lemons, make lemonade. Jag skulle, som alltid, vilja ta det här tillfället i akt och flytta fokus till mig själv, genom att parafrasera ovanstående citat och applicera det till min egen situation. If life gives you eggyolks, make ice cream. Ni hör ju själva, det har mycket bättre schvung i sig än några gamla ruttna citroner.

Hursomhelst, jag har alltså återigen lyckats finna mig själv med en äggula eller två över, och bestämde mig för att jag har varit fantasifull nog på sistone så jag behöver inte hålla på och klura ut en massa finurliga recept med äggulor, utan jag gör glass av alltihopa rättigenom och hör sen. (Personligt rekord i lång mening! Yay! Inte nog med det: Personligt rekord i antal kreativa byten av tempus i en och samma mening! Dubbel-yay!)

Fast innan jag hade hunnit sätta ovanstående högst briljanta plan i verket fann jag mig själv ståendes inför två dilemman:

1. Glassmaskinen fick inte plats i frysen.

2. Tidningen Hembakat damp plötsligt ned i min brevlåda.

Utav de två var det väl främst Dilemma Nummer Ett som utgjorde det stora hindret för mitt glasstillverkande … Faktiskt så, om inte annat var Dilemma Nummer Två knappt ens ett dilemma utan kanske till och med en lösning till Dilemma Nummer Ett, nu när jag tänker på saken. Inuti tidningen fanns nämligen ett recept, där jag inte bara skulle vara tvungen att göra vaniljkräm, utan även vaniljSÅS! Jag vet!

image

Och liksom bara sådär poff hade jag gjort mig av med 10 äggulor. 10 stycken! Låt mig bokstavera det åt er: T-I-O äggulor! Jag vet inte om ni riktigt förstår vidden av denna åstadkommelse. 10 stycken! Jag kan säga det på fler språk om ni vill.

 

Engelska: Ten
och franska: Dix
och spanska: Diez
och danska: Ti
och…
och…

Hmm… Nä, jag tror inte jag kan några fler. Tja, jag vet inte vad ni tycker men det där kändes ju ganska patetiskt. Bara fyra språk. Det hade ju känts mycket mer imponerande med säg TIO språk. Och så symmetriskt sen!

Medan jag försöker komma på någon passande bestraffning till mig själv för att jag är så himlans dålig på att räkna på utländska (ännu ett misslyckande i min utbildning), föreslår jag att ni andra börjar tråna efter fortsättningen på historien om mitt ägguleäventyr. Det är väldans spännande kan jag avslöja! Sådär magknips-nagelbits-täcka-för-ögonen-med-handen-spännande! För mitt i lyckoruset av att ha gjort mig av med över hälften av problemet hade jag glömt att titta längre än min näsa räckte och så vips hade jag lyckats få ytterligare sex äggulor på halsen.

Oj… Spoiler alert!

Hehe! Fortsättning följer …

PS. Om någon faktiskt var intresserad av vad det var jag bakade av de tio äggulorna kan jag avslöja att det var rabarberpaj. Närmare bestämt rabarberpaj med vaniljkräm i fyllningen och obligatorisk vaniljsås vid sidan av. Liksom bara FYI.

Hemlig ägguleräknare: 19-10+6=15 äggulor

Standard

Skriv nåt kul!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s