Ellens Stora Ägguleäventyr!

Del 1: 19 äggulor

Jag skäms för att erkänna att jag alldeles häromsistens fann mig själv, på grund av diverse olyckliga omständigheter (vilka ska vi inte nämna, låt oss bara säga att det involverade en väldans massa maräng och lämna det vid det), i besittning av 19 stycken äggulor som jag inte visste vad jag skulle göra med. I vanliga fall har jag inte ett så starkt känslomässigt band till just äggulor, men med tanke på antalet kände jag att det skulle vara tråkigt om en hel klan potentiella små kycklingar skulle åka iväg nerför avloppssystemet. Således bestämde jag mig för att spara dem och ta vara på dem.

4 äggulorimage
Eftersom att jag tyckte att det kunde vara skönt att svalka sig lite i detta klimat vi har drog jag fram glassmaskinen och avverkade i samma veva mina fyra första äggulor. Det blev en vaniljglass med jordnötssmör och lite chokladganache. Vadan smakkombinationen? Den byggde mest på en blandning av livsfilosofierna ”Den som spar han har”, ”Inget skall gå till spillo” och ”Man tager vad man haver”. Men jordnötssmör och choklad är ju en sådan där klassiskt supergod kombination som aldrig slår fel, så det var inga konstigheter.

– Får det lov att vara lite spenat?
– Oh, tackar som frågar, tackar som frågar, men jag står nog över. (Gulp)
– Inte ens med lite jordnötssmör och choklad på?
– Ja, om du tjatar, så!

4 äggulorimage
Med tanke på att min föregående glass blev en sådan hit hos fansen (även känt som mig själv) upprepade jag min succé. Denna gång använde jag mig av en överdos eller två av en trevlig päronessens jag råkade snubbla över på Skansens julmarknad och lite vit choklad jag råkade snubbla över i mitt skafferi. Det blev Världens. Bästa. Glass. om någon undrade och kan någon snälla slänga mig en livboj för snart drunknar jag i allt dregel här. Mmmm…

Resterande äggulor frös jag in eftersom att det var fara för min mentala hälsa där ett tag. Jag menar, visst, jag gillar att baka, men jag gillar också sömn och diverse andra livsuppehållande aktiviteter så det kändes som den bästa lösningen. Jag hade undersökt saken, och enligt det heliga allvetandet (eller som ungdomarna kallar det nuförtiden, ”Google”) så skulle det gå bra att frysa in dem en fem dagar eller så. Tyvärr är ju jag en sådan där lättdistraherad stackars människa, så bara liksom sådär poff utan att jag ens hade hunnit blinka så hade de legat där i två-tre veckor. Dock kan jag meddela att jag hittills är frisk som en nötkärna och pigg som en pannkaka, och i skrivande stund är det sju timmar sedan jag konsumerade produkten av de där tre-veckors gamla äggen. (Mot alla odds, inser jag nu när jag läser föregående mening. Tre veckor gamla ägg. Hjälp mig.)

Ursäkta, nu går jag visst händelserna i förväg. Tillbaka till framtiden! Fastän äggulorna hade fått legat och frusit till sig aningens längre än planerat så verkade det inte göra någon större skillnad. När de var helt tinade var konsistensen inte flytande längre, utan snarare marmelad-aktig, men när vispade tillsammans med socker såg de ut precis som de skulle göra och alla levde lyckliga i alla sina dagar.

4 äggulorimage
För att bli av med fyra äggulor till tillverkade jag en tårta som jag har gått och sneglat på ett bra tag. Ni vet hur det är, man går förbi den i korridoren och kastar längtansfulla blickar, men när ögonen möts tittar man generat bort och låtsas som ingenting; pratar sådär supernonchalant om vädret med sin kamrat som går bredvid, tills man plötsligt upptäcker att kamraten visst bara var ens låtsaskompis Herr Klunsvard, samtidigt som man går in i en stolpe och tappar balansen och ramlar ner i ett dike. Men tillslut tog jag mod till mig och bara gick fram till den och liksom bakade skiten ur den. Det var alltså en tiramisùtårta bestående av sockerkaksbottnar doppade i konjak- och kaffesirap, varvade med zabaglionekräm och kakao och toppad med mjölkchoklads-osthyvelsriv. (Vadå, känner ni inte till det kända mjölkchoklads-osthyvelsrivet? Inte så konstigt, det är ett sådant därnt superhemligt yrkesknep som vi megaproffs har. Yes, that’s right, MEGAPROFFS!)

När den var färdigmonterad var jag aningen skeptisk eftersom den liksom utstrålade en klassisk känsla av söndagmorgon, men när jag väl hade tagit en tugga eller två kändes den rätt godtagbar, fastän jag kanske hade föredragit lite mer schvung i den (a.k.a. kaffe).

image4 äggulor
När jag ändå var in the zone så att säga så passade jag på att dra fram glassmaskinen igen och producera ännu en glass. Och jag måste erkänna att inte säger man tredje gången gillt för intet, och den här glassen är beviset på det! Mjölkchokladglass! Åååh, jag vill liksom bara rita en massa hjärtan och enhörningar och My Little Ponies på hela sidan för att uttrycka mina känslor för den här godsaken! Den var ett alldeles perfekt avslut på mitt ägguleäventyr, och även detta inlägg, som tyvärr har nått sin ände nu.

Slutligen, ett meddelande till alla er av mina läsare som är kunniga i additionens konst. Nej, antalet äggulor som jag listade ovan blir inte 19 tillsammans, men om man lägger till en eller två som ändå smet ned i vasken är jag rätt säker på att det hela går ihop. De små liven ville så gärna bada se, och jag hade inte hjärta att neka dem detta. De liksom barra stirrade på mig med sina inbillade ögon stora som tefat och mitt hjärta brast. Jo, så var det.

Standard

En reaktion på ”Del 1: 19 äggulor

Skriv nåt kul!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s