Den fina historien om hur jag gjorde

Geishatårta, Oreotårta & Tiramisùtårta

Det var en gång, för länge, länge sedan, i ett land långt, långt borta …

Aj, då. Ni kom på mig. Tusan. Det var inte alls speciellt långt borta (faktum är att det var just precis här där jag befinner mig nu), och inte alls särskilt länge sedan (kanske snarare någon vecka eller två). Och inte ens var det en gång, utan flera, så jag kan faktiskt inte med gott samvete påstå att ett endaste påstående i mitt föregående påstående kan påstås vara riktigt. Aj, aj, aj. Ack och ve. Jistanemej och övrigt gallimatias.

Men tillåt mig nu att kliva av ljugarbänken och slå mig ned på ett mer bekvämt underlag. I samma anda kan jag ju också svära en trohetsed till mig själv och vittna om att jag från och med denna stund lovar och försäkrar på heder och samvete, att jag skall säga hela sanningen och intet förtiga, tillägga eller förändra.

Men shit pommes frites! Hjälp, vad var det som hände? Mitt långfinger och pekfinger bara liksom magiskt korsade sig över varandra och vägrade att lossa när jag sa den där sista biten! Oj, vad läskigt. Jag är nog dödssjuk. Ja, det eller besatt av demoner.

Men låt oss inte dröja vid den, förvisso mycket intressanta, frågan om huruvida jag är hemsökt eller inte. Låt oss istället snacka lite tårta.

Den här veckan har varit wild and crazy. Wild and crazy, I tell you. Tårta nummer ett tillverkades på lördagen, och var väl egentligen inte riktigt en tårta i dess vanliga bemärkelse när det kommer till undertecknad, men ändock … Efter alla dessa tårtor är den fortfarande min favorit; jag skulle kunna äta hur mycket som helst av den. Frukost, lunch, middag. Det påstås ju att man även bör äta ett mellanmål eller två om dagen, jag skulle kunna ta en liten bit då också. Och nattmackan, den får man ju inte glömma bort. Skulle kunna bada i den, rulla runt i den, borsta tänderna med den. Mmmm…

image

Förlåt, vad sa ni? Oj, ursäkta, drunknade nästan i allt dregel där. Just det, tårtan jag så lyriskt orerade över är denna: Cheesecake á la tiramisù. Synd att man inte kan rita en massa hjärtan runt namnet på de tårtor man älskar för i så fall hade jag gjort det nu.

Tårta nummer två tillagades dagen efter, eftersom a) jag hade planerat det och b) man ändrar inte bara sina planer och c) det är inte som att jag har något liv. Denna tårta var en egen idé som jag hade dagdrömt ihop (alldeles precis här, rätt så nyligen, vid ett flertal tillfällen, apropå det dramatiska sätt som jag inledde inlägget på. Jag erkänner, jag hade tänkt knyta ihop säcken lite tidigare, men jag fintade bort mig själv med allt svamlande. Ja, ja, det är inget att göra något åt, jag knyter ihop den här istället och hoppas att säcken kan godkännas ändå, fast knuten hamnade på fel ställe).

image

Chokladbottnar, fyllda med geishafluff och täckt med mascarponefrosting. Jag valde några chokladbottnar som inte var så kladdiga, då jag tänkte att det skulle bli för mastigt med sådana, och att de kanske skulle ta över geishafluffet som skulle vara stjärnan i den här skapelsen. Med tanke på att allt bara var en massa choklad ville jag ha någon lite halvneutral lättare frosting för att väga upp det, och eftersom mascarpone är gott till allt så fick det bli en sådan frosting. Denna tårta blev förvisso helt godtagbar, men tyvärr smakade den inte så mycket geisha som jag hade hoppats på. Fast det gjorde inte så mycket för jag hade en massa geisha-godisbitar kvar efter att jag hade dekorerat så jag åt upp dem istället när ingen tittade, moahahahahahahahahaaaaa!

Tårta nummer tre tillverkades på önskan av en kamrat. Eller okej, det där var en sanning med modifikation. Ja, kanske rentutav en lögn. Hon slog nämligen vad med mig om att det var jag som hade skickat läskiga hotbrev till henne, och i slutändan visade det sig att det faktiskt var jag, så då var jag tvungen att bjuda henne på fika. Det kan tyckas aningen småkorkat att jag satsade på att det inte var jag som hade skickat läskiga hotbrev till henne, när jag utom allt tvivel borde ha vetat att det var jag, men det är alltid lätt att vara efterklok.

image

Tårtan är hursomhelst en Oreotårta med två vaniljbottnar med oreosmulor i, och en chokladbotten. Den är fylld och täckt med en cream cheese frosting, allt på recept från Linda Limoncello. Oops, freudiansk felsägning. Kanske dags för mig att ta mig en sängfösare nu. Nej, det hände igen! Menade såklart ta mig till sängen. Jag skyller på att jag är uttorkad. Uttröttad.  Godnatt.

Standard

En reaktion på ”Geishatårta, Oreotårta & Tiramisùtårta

Skriv nåt kul!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s