Den fina historien om hur jag gjorde

Inside-Out Neapolitan Cake

Kära medbakare,

Jo, det var ju såhär va, att jag som vanligt satt på kontoret och jobbade när jag … Nej, förlåt mig, jag menade såklart att jag som vanligt satt på kontoret och läste diverse bakbloggar istället för att jobba, när jag som bara utav en slump plötsligt fann mig själv framför min personliga favorit till bakinspiration, Sweetapolita. Till min skam, skall tilläggas. Det är en sjukdom. En hemsk, hemsk sjukdom. Jag har ringt 1177 och jag lider med all sannolikhet av kronisk coquere dependentiae av den allra mest svårartade sorten. Ack och ve. Vad ska man säga? Enda utvägen är att amputera.

Men tillåt mig att återgå till ämnet. Vilket ämne, kanske ni frågar er, och tja… Det gör jag också om sanningen ska fram. Jag blev superförvirrad av allt utsvävande där. Typiskt er att förvilla bort mig innan jag ens har hunnit till andra stycket. (Hörni! Bra idé-varning här borta! Jag infogar en trevlig bild som ni får kontemplera över medan jag funderar på vad det möjligtvis kan ha varit som jag ville komma fram till.)

image

Men titta! Det är ju den tårta som jag utav en händelse råkade baka här i helgen! Ja, just det, tårtan. Jag satt alltså där på kontoret och smygsurfade efter roliga tårtor i jakt på något jag kunde servera mina officiella provsmakare som hade bjudit in sig själva under diverse hot och anklagelser, när mina ögon föll på den här skönheten. Det är alltså en neapolitansk tårta, vilket är en tårta inspirerad av sådana därna nätta Big Pack-glasspaket, vilka kallas Neapolitan Ice Cream i engelskspråkiga länder. Denna version är dessutom inverterad då man vanligtvis gör tre bottnar med olika smaker tillsammans med någon neutral frosting, medan den här består av chokladbottnar med frosting i tre olika smaker.

Inte för att chokladbottnar någonsin kan kallas neutrala men ändå. Dessa innehöll dessutom en liten spännande twist som jag har varit sugen att prova på länge, nämligen … MAJONNÄS! Jag vet! Fast egentligen, majonnäs innehåller ju i princip bara ägg och fett, så det är nog inte så himlans underligt trots allt. Ja, ägg och fett och E-ämnen, men det är ju också en väsentlig del av kostcirkeln så det ser jag bara som ett plus.

Om vi skulle försöka tramsa lite mindre och försöka ta det här med all den allvarsamhet som ämnet faktiskt kräver, så skulle jag ju kunna säga ett ord eller två om frostingen. Det är en klassiskt superbra schweizisk marängsmörkräm smaksatt med vanilj, jordgubb, respektive choklad (de tre glassmakerna i Big Packen!) och sedan utbredd och spritsad i bästa anda för ett fint resultat. Det där med att ha en bäst anda är speciellt viktigt; har man inte det kan man lika gärna gå hem för då blire liksom inget. Sedan så råkade det faktiskt vara så att jag kände mig lite extra artistisk och konstnärlig dagen till ära så jag tillverkade en liten trevlig chokladdekoration som bonus. Den ingår liksom i paketet, lite så där två-till-priset-av-en-känsla.

Nej hörni, vi får se vad det blir för tårta nästa vecka. Jag försöker nämligen förbereda mig inför vintern genom att lägga på mig ett behändigt lager underhudsfett. (Eller överhudsfett, jag håller fortfarande på och velar mellan de två.) Jag tänker att det kan vara smidigt eftersom man då kan hoppa över att ta på sig ett extra lager långkalsonger.

Nej, men vad säger ni, nu får det kanske vara nog med svamlande för ikväll. Man kan ju inte bara svamla, man måste ju sova också. (Som om det någonsin kommer att gå, 710 g socker säger jag bara.)

Standard

2 reaktioner på ”Inside-Out Neapolitan Cake

Skriv nåt kul!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s